Näin onnistut koirasi kuvaamisessa - 5 huippuvinkkiä
Lemmikkien kuvaaminen on yksinkertaisesti kivaa ja siksi sitä harrastetaan paljon. Helppoa se ei kuitenkaan aina ole, minkä takia annammekin ammattivalokuvaajan kertoa, kuinka kuvaaminen toteutetaan mahdollisimman helposti ja hyvällä tuloksella.
Ammattikuvaaja Jasmin Hummerin vinkit koirakuvaukseen
Vinkki 1: Polttoväli ja perspektiivi
Työskentelen kaikilla polttoväleillä. Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2 on vakio-objektiivini. Se sopii erinomaisesti sekä toiminta- että muotokuviin. 200 mm:n polttoväli ja iso F/2.8 aukko saavat kohteen upeasti ponnahtamaan esiin.Tamron SP 35 mm f/1.8 sallii muita mielenkiintoisia kuvakulmia. Suhteellisen laaja objektiivi on ihanteellinen taustamaiseman sisällyttämiseen muotokuvia kuvatessa. Lyhyempi polttoväli tarkoittaa, että etäisyys koiraan ei voi olla kovin suuri. Kunhan huomaa koiran olevan riittävän rentoutunut, voi pidemmän polttovälin vaihtaa lyhyempään ja siirtyä lähemmäs koiraa.
Vinkki 2: Tuo dynamiikka ja liike kuvaan
Liikkeessä olevat koirat ovat aina huomiota herättäviä, koska liike on paras tapa välittää eläimen luonne. Aloittelijoiden on valitettavasti melko vaikeaa tallentaa nopeat liikkeet tarkasti. On kuitenkin olemassa liikkumisen vauhtitaso, joka sijoittuu täydessä juoksussa otettujen toimintakuvien ja muotokuvien välille. Usein myös pienet liikkeet kiehtovat katsojaa; kevyesti nostettu tassu hitaan kävelyn aikana ja keskittynyt katse. Koira, joka nappaa ilmasta makupalan tai kutsuu sinut leikkimään. Nämä ovat kaikki hetkiä, jotka vaikuttavat luonnollisilta ja joilla on lempeä vaikutus, mutta ne välittävät myös paljon tunteita ja toimivat myös hyvin kuvissa.
Vinkki 3: Tuo mukaan jännitystä
Jos koira ymmärtää käskyjä kuten istu, maahan ja paikka, voit kuvata sitä käytännössä katsoen mistä tahansa kulmasta. On kuitenkin tärkeää, että koira ei menetä kiinnostustaan liiaksi. Tämän takia on syytä toimia nopeasti ja tuoda kuvaukseen mukaan elementtejä, jotka ovat koiralle jännittäviä ja herättävät sen mielenkiinnon. Vinkuvilla leluilla saa helposti kiinnitettyä koiran huomion ja ohjattua sen katseen haluamaasi suuntaan.
Otan yleensä testikuvan ilman koiraa, jotta voin varmistaa valotuksen olevan kohdallaan. Sitten asettelen koiran kuva-alalle. Hyödynnä leluja, nameja, leikkiä ja omaa energisyyttäsi. Se pitää kuvaamishetken koiralle jännittävänä ja kiinnostavana, eikä koira ehdi kiinnittää huomiota ympärillä tapahtuviin asioihin.
Vinkki 4: Lisää vaihtelua rekvisiitalla
Koska rekvisiitat voivat näyttää olevan turhia ja tarkoituksettomia eläinten valokuvissa, käytän niitä säästeliäästi. Toimiva vaihtoehto on esimerkiksi on huopa talviaikaan. Jos koira suostuu käpertymään viltin alle, voit saada todella hyviä ja tunnelmallisia kuvia. Anna koiralle aikaa tottua ja tutustua haluamaasi rekvisiittaan. Jos koira pelkää kuvaan miettimääsi esinettä, eikä voi rentoutua, älä käytä sitä. Rento ja itsevarma koira on ehdottoman tärkeä kuvaustilanteessa.
Vinkki 5: Koira ja maisema
Minnepä koiramme sopisivat paremmin kuin luontoon? Mielestäni ei ole mitään kauniimpaa, kuin nähdä näiden upeiden lemmikkien villimpi puoli. Tykkääkö koirasi pitää nenäänsä pystyssä haaveilevana tuulta vasten? Vai kallistaako se päätään uteliaasti kuullessaan rapinaa metsässä? Kaikki nämä ovat hetkiä, joita toivon valokuvaajana, koska näistä ikuistetut kuvat voivat kertoa niin monia tarinoita. Valokuvaus on minulle yhdistelmä tunnetta ja tekniikkaa - yksi ei toimi ilman toista. Kokeile kuvata koiraasi kauniita maisemia vasten.
Jasmin Hummer
Itävaltalainen valokuvaaja Jasmin Hummer rakastaa koiria ja on harrastanut niiden kuvaamista jo vuosia. Muutama vuosi sitten Hummer muutti rakkaan harrastuksen työksi. Nyt hänellä on yli 49 000 Instagram-seuraajaa ja hän opastaa muita eläinvalokuvauksessa.