Ambassador 2017

Rajala Ambassador 2017 kilpailu käynnistyi lauantaina Rajala Pro Shopin tiloissa, kun kisan top 20 osanottajaa tapasivat toisensa sekä osan kilpailun nimekkäistä mentoreista.

Tapaaminen avattiin mentoreiden luennoilla. Ensin puhui Petri Mast, joka piti kilpailijoille luennon studiokuvaamisen ja potrettikuvaamisen saloista. Mast palkittiin vastikään vuoden hääyritykseksi valokuvaus- ja videointikategoriassa, jo toisena vuotena peräkkäin. Hänet tunnetaankin laajasti juuri palkittuna hääkuvaajana, mutta miehen repertuaariin kuuluvat erityisesti myös studiokuvaaminen sekä potrettikuvat.

Usealle kilpailijalle juurikin potrettikuvien ottaminen kuulosti haastavalta. Esimerkiksi kisan top 20:n joukkoon lukeutuva Timo Oksanen on tottunut kuvaamaan luontoa, maisemia ja lähestulkoon kaikkea muuta kuin ihmisiä.

-Haastavinta on ihmisten kuvaaminen ja studiokuvaus. Tämä on kuitenkin hyvä paikka haastaa itseään ja kokeilla mihin omat taidot riittävät, Oksanen toteaa.

Myös Veera Moilanen piti potrettikuvien ottamista haasteellisena.

-Olen kuvannut erityisen paljon luontoa ja potrettikuvissa on varmasti paljon opeteltavaa, Moilanen uskoo.

Toinen lauantaina luennoinneista mentoreista oli Natalia Tolmatsova. Seurattu lifestyle-bloggaaja puhui kisaajille sisällöntuotannosta ja hyvän tekstin merkityksestä kuvien ohessa.

Monelle kisaajista sisällöntuotanto oli melko uutta asiaa.

-Minä en ole juurikaan blogipäivityksiä aiemmin tehnyt, joten onhan siinä harjoittelemista, turkulainen Joey Palmroos toteaa.

Kilpailijoille paljastettiin myös heidän ensimmäinen tehtävänsä. Kisaajien on otettava itsestään potrettikuva, luontokuva sekä kuva, jossa he leikittelevät valoilla ja varjoilla.

Kisassa ovat mukana seuraavat 20 henkilöä: Sami Kontto, Ulla Timonen, Samira Lee, Mikko Malminen, Harri Rauhanummi, Carolina Mobarac, Petri Lyytikäinen, Veera Moilanen, Henrietta Jokinen, Faisal Al-fairs, Topi Leikas, Jan Viljanen, Astrid Mannerkoski, Susanna Oksanen, Joey Palmroos, Timo Oksanen, Johanna Vaurio, Olli Sorvari, Henriikka Simojoki sekä Laura Laaksonen.

Muutaman seuraavaan haasteen aikana kisasta putoaa kymmenen osanottajaa pois.

Veera Moilanen

Ulla Timonen

Topi Leikas

Timo Oksanen

Susanna Oksanen

Samira Lee

Sami Kontto

Petri Lyytikäinen

Olli Sorvari

Mikko Malminen

Laura Laaksonen

Johanna Vaurio

Joey Palmroos

Henriikka Simojoki

Henrietta Jokinen

Harri Rauhanummi

Faisal Al-fairs

Carolina Mobarac

Astrid Mannerkoski

Jan Viljanen

Rajalan Ambassador 2017 –kilpailuun on saatu mukaan vaikuttava kattaus kuvaamisen kirkkainta kärkeä. Ammattikuvaajat toimivat kilpailuun osallistuvien mentoreina eri tehtävissä ja kuvaamisen osa-alueilla.

Rajala Ambassador –haasteessa etsitään monipuolisia, eri taustoilta tulevia persoonallisia tekijöitä nostamaan luovat sisällöt uudelle tasolle. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan Rajalan Ambassador 2017 -kilpailuun.

Etsimme henkilöä, joka tuntee palavaa intohimoa valokuvaamista, videokuvaamista, bloggaamista ja vloggaamista kohtaan. Kaikessa ei tarvitse olla mestari, mutta halukkuutta uuden oppimiseen ja luovien sisältöjen tuottamiseen tarvitaan kisassa pärjätäkseen. Haasta siis itsesi ja hae mukaan vuoden huikeimpaan kilpailuun.

Pääpalkintona on 3 000 euron arvoinen Rajala Pro Shopin lahjakortti.

Tämän vuoden Ambassador kilpailu on entistä monipuolisempi ja näyttävämpi. Kisaan osallistuville on luvassa upeita valo- ja videokuvaukseen liittyviä tehtäviä sekä mahtavia kuvauskohteita. Lisäksi osallistujat saavat opastusta ja tukea Rajalan mentoreilta.

Ambassador -kisan tarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan kuvaamisesta ja luovien sisältöjen tuottamisesta.

Ensimmäiseksi Rajalan Ambassadoriksi valittiin 5.11.2016 Ville Pääkkönen. Mies palkittiin tiukan kisan jälkeen 3 000 euron arvoisella Rajalan Pro Shop lahjakortilla.

Haasteeseen valitaan ryhmä lähettiläitä, jotka saavat koulutusta alan ammattilaisilta. He pääsevät myös osoittamaan taitonsa kuvausmatkoilla ja monipuolisissa kuvaustehtävissä.

Hae mukaan tai välitä viesti ystävällesi. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäinen vuosi oli menestys ja nyt mukaan haetaan uusia lahjakkuuksia. Mukaan hakeminen onnistuu alla olevan kaavakkeen kautta. Persoonaa, luovuutta ja monipuolisuutta – odotamme hakemustasi!